Shizentai Dojo logo

 

 

TÄTÄ SIVUSTOA EI ENÄÄ PÄIVITETÄ. / this website is not updated anymore.

 

SEURAN UUSI NETTIOSOITE ON / the new website is 

http://www.vmahelsinki.com/kiaikido/

 

 

Salin osoite on Elimäenkatu 20, 2. krs.

Käynti porttikongin läpi, liuskaa ylös ja oikealle.

  

---

 Smartum-liikuntasetelit käyvät meillä maksuvälineenä.

 


Ki-aikido

Active Image      

"Ki"
(kalligrafia:
Ai Takase)

Aikidon kehitti Morihei Ueshiba (1883-1969) vanhojen japanilaisten taistelulajien (erityisesti daitoryu aikijujutsun) pohjalta moderniksi budolajiksi. Aikidon keskeinen idea on olla poissa hyökkäyksen tieltä, ja ihannetilanne onkin se, että hyökkäystä ei edes tule. Aikidossa ei myöskään ole kilpailua – toisen voittamisen sijaan pyritään oman tason kehittämiseen.
> Lisää aikidosta

Ki-aikido erottautui aikidon päälinjasta (Aikikai) 1970-luvulla, kun silloinen Aikikain pääopettaja Koichi Tohei perusti oman koulukuntansa. Ki-aikidossa kiinnitetään erityistä huomiota mielen ja kehon yhteistoimintaan. Tämän harjoittamiseksi on ki-aikidossa kehitetty erityisiä muista koulukunnista poikkeavia harjoitteita.
> Lisää ki-aikidosta

Euroopan ki-aikidon pääopettajana on 1980-luvun alusta toiminut Kenjiro Yoshigasaki, joka on kehittänyt tyyliä edelleen ja perustanut kymmenisen vuotta sitten eurooppalaisen ki-aikidon kattojärjestön.

> Lisää ki-aikidosta Euroopassa

Shizentai ry:ssä ki-aikidoa harjoitellaan rennolla meiningillä. Seuran perustajille ja muille harjoittelijoille tärkeintä on se, että harjoittelu on turvallista, mukavaa ja kiinnostavaa. Aina välillä saattaa harjoitusten myötä oppia jotain uutta melkeinpä huomaamattaan. Ki-aikidossa kärsivällisyydestä on hyötyä, sillä jo perusteiden kuntoon saamiseksi täytyy opetella uusi tapa käyttää mieltään ja kehoaan. Voimaa käyttämällä tekniikat eivät toimi vahvemman kanssa, kun taas rento, mutta samalla määrätietoinen tapa toimia on tehokasta ja helpon tuntuista. Siksi kurssit yleensä alkavatkin erilaisilla harjoituksilla, jossa opetellaan rentoutta - esimerkiksi miten seisotaan vakaasti vaikka harjoituspari työntää tai vetää, miten käsi on rento mutta samalla voimakas, kuinka liikutaan niin, että tasapaino pysyy koko ajan hyvänä.

Tule mukaan kokeilemaan! Järjestämme peruskursseja pari kertaa vuodessa, mutta mukaan voi tulla halutessaan muulloinkin. Kokeneemmat harjoittelijat auttavat mielellään uusia pääsemään vauhtiin. Meihin saat yhteyden parhaiten sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

 
Harjoitussali
Vuokraamme salia muiden seurojen, yritysten ja harrastusporukoiden käyttöön. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä meihin sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. tai puhelimella 040 729 3948.
Shizentai Dojo
Kuvat: Rainer Varis

Linkkejä

Suomen Ki-Aikido yhdistys, SKAY
SKAYn sivuilla on mm. videogalleria ki-aikidotekniikoista

Ki No Kenkyukai Finland
Täältä löytyy mm. sanasto ja tekniikkalistoja

Aikidoliitto

Kokonaiskuva suomalaisesta aikidosta

Seminaareja Euroopassa

Yoshigasaki- ja Ruglioni-sensein ki-aikidoseminaarit Euroopassa

Lue lisää...
 

 

Harjoitusajat

Ohjatut:

Ti:  18.00-19.30

Pe: 18.00-19.30

Vapaaharjoitukset
(sopimuksen mukaan):
Su: 14.00-15.30
Harjoitusmaksut

Harjoitusmaksujen maksupäivä on joka kuukauden 3. päivä.

Muista käyttää viitenumeroa! Viitenumerottomista maksuista aiheutuu seuralle turhia lisäkustannuksia.

Harjoitusmaksu40 €/kk

Eläkeläiset,
opiskelijat
ja työttömät30 €/kk

Kertamaksu

10 €

 

 

Tilinumero:
101130-252832

Viitenumero: 1973 

Tutustumiskerta on ilmainen.

Myös Smartum-liikuntasetelit käyvät maksuvälineenä. Shizentai Dojo

Helsinki

Elimäenkatu 29, 3. krs.

Ks. kartta   

p. 040 729 3948

Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.Vanhat tapahtumat